Medewerkers ROC Twente geven gul aan woon-werk-leer-huis voor studenten

Medewerkers van ROC van Twente hebben dit jaar wederom blijk gegeven van hun betrokkenheid bij maatschappelijke en lokale goede doelen. Omdat zij anderen een extraatje gunnen, schonken zij hun kerstpakket aan Kamer-Raad en Voedselbank Midden Twente. In totaal zijn 42 pakketten overhandigd aan Kamer-Raad, een woon-werk-leer-huis voor jongeren die een opleiding volgen aan ROC van Twente en niet beschikken over een stabiele thuissituatie. Het resterende deel ging naar Voedselbank Midden Twente. Dat meldt het ROC van Twente.

Op dit moment maken 42 studerende jongeren gebruik van een woonvoorziening van Kamer-Raad in Almelo, Hengelo of in Enschede. Studenten kunnen bij Kamer-Raad terecht als ze gemotiveerd zijn een studie te volgen bij ROC van Twente, maar er redenen zijn waardoor thuis studeren onmogelijk is. Bij Kamer-Raad vinden deze jongeren een veilig onderkomen en kunnen ze in alle rust studeren. Alle studenten hebben een persoonlijk begeleider van Humanitas Onder Dak, die hen begeleidt in het zelfstandig wonen, leren en werken. Bij ROC van Twente worden de jongeren begeleid door hun studieloopbaanbegeleider. Kamer-Raad is ontstaan uit een samenwerking tussen Humanitas Onder Dak, ROC van Twente, Jarabee en de gemeente Enschede. 

Voedselbank Midden Twente 

Het resterende deel is overhandigd aan Voedselbank Midden Twente. Door deze schenkingen is er ook voor mensen die het financieel niet makkelijk hebben, een feestelijk extraatje voor deze feestdagen.

Door: Nationale Onderwijsgids