Normal_wijn_alcohol_drank_drinken

Het ROC Mondriaan uit Den Haag en De Rooi Pannen uit Tilburg hebben beiden de Wijnacademie Wisseltrofee in de wacht gesleept. De horecapleidingen van de mbo-scholen hebben daarmee bewezen dat het wijnonderwijs binnen de instelling van voldoende niveau is. De Wisseltrofee is een initiatief van de Wijnacademie om het wijnonderwijs in het mbo te stimuleren. Dit meldt de Wijnacademie.

Dit jaar organiseerde de wijnopleiding voor het eerst de speciale wisselbekerwedstrijd. “Bij de Wijnacademie merken we dat sommige leerlingen niet over het juiste niveau beschikken”, vertelt Klazien Vermeer, opleidingsmanager van de Wijnacademie. “Door samen te werken met de vooropleiders kunnen wij de doorstroom naar de vinologenopleiding beter laten verlopen”.

Aan de wedstrijd deden 14 ROC's en hotelscholen mee. Vooraf kregen docenten van de deelnemende opleidingen een bijscholingscursus om het wijnonderwijs op hun instelling beter op de kaart te kunnen zetten. Tijdens de wedstrijd werden de leerlingen getest op parate wijnkennis en proefkunde. Naast de wisselbeker voor de school konden de leerlingen zelf gratis toegang winnen tot een opleiding aan de Wijnacademie. Ruben Knijnenburg van het ROC Mondriaan won de opleiding Vinoloog en Anne Rosiers (De Rooi Pannen) mag de cursus Wijnbrevet volgen.


© Nationale Onderwijsgids