Normal_basketbal_sport

Donderdag 15 en vrijdag 16 mei doen ruim 3600 leerlingen van groep 7 en 8 in Enschede mee aan Menzis Schoolvaardigheid. Deze tweedaagse sportdag gesponsord door verzekeraar Menzis wordt voor de 27e keer georganiseerd voor leerlingen uit het primair en speciaal onderwijs. Dit meldt Gemeente Enschede.

De schoolvaardigheidscommissie de het sportevenement organiseert bestaat uit vakdocenten en medewerkers van de gemeente. Scholieren van de middelbare scholen en studenten Sport en Bewegen van het ROC van Twente helpen ook mee.

Het programma op recreatiepark Het Rutbeek bestaat uit vijf onderdelen. De leerlingen beginnen met een gezamenlijke warming-up. Daarna moeten de kinderen vaardigheidsproeven uitvoeren zoals hoogspringen, verspringen, balwerpen en hardlopen. In drie verschillende groepsactiviteiten zullen de veertien deelnemende scholen vervolgens tegen elkaar strijden tijdens de minikamp. Op de Junglebaan kunnen de leerlingen spannende dingen doen zoals liaanzwaaien en het beklimmen van de steile wand.

De sportdagen worden afgesloten met een Zweeds loopspel. De winnende school van het eindspel krijgt een prijs net als de winnaar van de minikamp. Alle kinderen krijgen een diploma voor hun individuele prestaties tijdens de vaardigheidsproeven. Tenslotte krijgt de school die zijn verzamelplek het schoonst heeft weten te houden een speciale milieu-prijs.

© Nationale Onderwijsgids