NOC*NSF programma 'Sport en Defensie maken weerbaar' gestart in Nieuwegein

De MAVO-3 leerlingen van het Anna van Rijn College in Nieuwegein hadden dinsdag 30 mei de primeur om te starten met het landelijk NOC*NSF programma ‘Sport en Defensie maken weerbaar’. Dat is een programma waarin er wordt gewerkt om de mentale weerbaarheid en gezondheid van jongeren uit de gemeente Nieuwegein te verbeteren. Het is een samenwerking tussen het Nederlands Veteranen Instituut, Ministerie van Defensie en SportID Nieuwegein. Dat meldt Pen.  

De leerlingen begonnen dinsdag het met eerste onderdeel van het Nederlands Veteranen Instituut. Leerlingen gingen op een missie en daarbij moesten er allerlei moeilijke keuzes worden gemaakt. Alleen, hoe maak je deze keuzes en wat zijn de consequenties ervan? 

Sportdag 

Het volgende onderdeel van het programma is een sportdag op woensdag 20 september tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Tijdens die woensdag werken er voormalige leden van het Korps Commandotroepen, militairen, sportverenigingen en SportID Nieuwegein samen om jongeren te motiveren om te bewegen. Niet alleen het Anne van Rijn College sport mee, er doen ook leerlingen van het Oosterlicht College, Cals College en MBO Utrecht mee aan de sportdag. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk