Normal_studenten_ict_computer

Na de zomervakantie begint het ROC van Twente in Enschede met de nieuwe opleiding Mediaredactie. De al eerder aangekondigde nieuwe opleiding kon alleen van start gaan bij genoeg aanmeldingen. Er hebben zich ruim dertig kandidaten aangemeld, genoeg om de opleiding te beginnen. Dit meldt Tv Enschede FM.

Het ROC heeft de opleiding ontwikkeld omdat het bedrijfsleven en organisaties concrete behoefte aan hadden geuit. De opleiding duurt drie jaar en leidt op voor functies op communicatieafdelingen, reclame- of ontwerpbureaus, online nieuwsdiensten of uitgevers van gedrukte media en de omroep. Doorstromen naar een hbo-opleiding in communicatie, media of journalistiek is ook mogelijk. De opleiding zal veel aandacht besteden aan taalvaardigheid, interviewtechnieken, fotografie en camerawerk, gebruik van sociale media en schrijven voor het web.

De opleiding gaat van start met een klas van 24 studenten en wordt verzorgd door het MBO College Vormgeving, Mode & Media in Enschede. Met de nieuwe opleiding is Enschede, na Rotterdam, de tweede mbo-school die een journalistieke opleiding aanbiedt.

© Nationale Onderwijsgids