Leerlingen van het ROC Horizon College tijdens praktijkles in Zuyder Waert

Sinds oktober 2013 werkt het ROC Horizon College in Heerhugowaard samen met de psychogeriatrische woonzorglocatie Zuyder Waert. Scholieren van de mbo-opleidingen Facilitaire Dienstverlening volgen een deel van hun praktijklessen bij de zorginstelling voor dementerende ouderen. Uit de eerste evaluatie blijken beide partijen zeer positief over de samenwerking.

Door de toename van het aantal leerlingen voor de opleiding moest het Horizon College voor de praktijklessen uitwijken naar een andere locatie. Het ROC koos ervoor niet naar een andere vestiging van het Horizon College te gaan maar de lessen op het nabijgelegen Zuyder Waert aan te bieden.

Zo kunnen leerlingen ervaring op doen in de praktijk buiten de school en ook de zorginstelling heeft hier baat bij. Voor zover mogelijk worden de lessen afgestemd op de behoeften van Zuyder Waert. De instelling denkt mee over de inhoud van de opleiding en de leerlingen kunnen bepaalde werkzaamheden in de instelling uitvoeren.

Opleidingsmanager Han Weel van het Horizon College is blij met de samenwerking: “Een bijkomend voordeel is dat er weer jeugd binnen de muren van de woonzorglocatie komt. Zowel bewoners als personeel ervaren de komst van jonge mensen bij Zuyder Waert als zeer positief.” Met de leerlingen is vooraf uitgebreid gesproken over wat zij kunnen verwachten en wat de Zuyder Waert op zijn beurt verwacht van de scholieren.

© Nationale Onderwijsgids