European Innovative Teaching Award gaat voor het eerst naar een mbo-school

Het Horizon College heeft de European Innovative Teaching Award gewonnen. Ze ontvangen de prijs samen met de Europese parnterscholen voor een internationaal project. De school is de eerste mbo-school in Nederland die deze prijs in ontvangst mag nemen. Dit meldt het Horizon College.

De prijs is een initatief van de Europese Commissie en is in het leven geroepen om de prestaties van scholen te belonen en internationale onderwijs- en leerpraktijken te bevorderen waarin docenten nieuwe lesmethoden leren hanteren.

Projectleider

Binnen het internationale project, EMEU4ALL, was het Horizon College projectleider. Docenten ontwikkelden fysieke en online opdrachten doe vervolgens door studenten van de deelnemende scholen werden uitgevoerd. Zo leerden zij samenwerken met studenten uit verschillende landen. 

Online onderwijsprojecten

Al ruim voordat corona haar intrede deed ontwikkelden de docenten online onderwijsprojecten. Met de komst van corona kwamen deze projecten wel in een stroomversnelling terecht.

Het Horizon College heeft ook in 2016 en in 2018 prijzen ontvangen voor de internationale activiteiten die zij uivoeren. 

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Horizon College (nog voor corona)