Studenten ROC van Flevoland vallen in de prijzen tijdens Europese vakwedstrijd

Student Vienna Marsman van MBO College Poort heeft afgelopen week goud gewonnen voor het onderdeel Barista tijdens de 35ste editie van de Association Européenne des ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme (AEHT). Dat meldt de Restaurant Krant. 

Marsman behaalde ook nog eens zilver voor haar ‘Smoked signature drink’. Student Jamie Schaafsma behaalde brons in de wedstrijd Tourist Destination. Zij presenteerde daarin een plan voor duurzaam toerisme in het Italiaanse Senigallia.

Barista 

“Op school heb ik met docenten en een baristatrainer veel tijd gestoken in het verbeteren van mijn baristavaardigheden”, aldus Marsman. “Ik kreeg zelfs een baristamachine mee naar huis om te oefenen. Ik vond het ontzettend gaaf om mee te doen en omdat ik gewonnen heb mag ik in de zomer een week lang bij de beste hotelschool van Italië meelopen.”

Europese vakwedstrijden 

Vijf horecastudenten van MBO College Poort en MBO College Almere deden afgelopen week mee aan de Europese vakwedstrijden in het Italiaanse Senigallia aan de Adriatische kust. Tijdens de wedstrijden werden de studenten door een internationale jury beoordeeld op hun vaardigheid en samenwerking. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk