Normal_rocva_west

Alle opleidingen Zorg & Welzijn onder een dak
Wethouder Eric Burg van der Burg (o.a. Zorg en Welzijn) heeft donderdag 3 oktober MBO College West van het ROC van Amsterdam officieel geopend. In MBO College West zitten opleidingen Zorg & Welzijn van het ROC van Amsterdam onder een dak. In zijn toespraak benadrukte wethouder Van der Burg het belang van opleidingen in deze sector: er komt een toenemende vraag naar vakkundige arbeidskrachten in de Zorg & Welzijn sector.

Nauwe samenwerking beroepspraktijk
Dankzij de locatie op de Laan van Spartaan is er een bijzondere en nauwe samenwerking met de beroepspraktijk: het schoolgebouw ligt pal naast het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en vestigingen van de Stichting Cordaan. Circus Elleboog zit in het gebouw. Francoise Dings, bestuurslid van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, benadrukt tijdens een kort openingsdebat de voordelen van deze fysieke nabijheid tussen de theorie en beroepspraktijk.

Aantrekkelijke leeromgeving
Met MBO College West is een aantrekkelijke en prettige leeromgeving gecreëerd voor zo’n vierduizend studenten. Maar elke opleidingsrichting, van Pedagogisch werk en Onderwijs tot Verpleging en Verzorging, heeft een zichtbare en voelbare eigen plaats in het gebouw met aandacht voor het karakter van de opleiding en voor de student. De moderne ingerichte praktijk- en instructielokalen sluiten aan bij het hedendaagse praktijkonderwijs en op de ontwikkelingen in de beroepspraktijk.

Nieuwe generatie Zorg & Welzijn
Een tijdelijke fototentoonstelling ter ere van de feestelijke opening geeft een impressie van de nieuwe generatie Zorg & Welzijn van MBO College West. De studenten zijn allen geportretteerd in de beroepspraktijk, bij bassischool Elout, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en de Stichting Cordaan, en verwoorden daarbij treffend hun ambities en de passie voor het vak.
De foto’s krijgen later een eigen plek  in het gebouw, passend bij de opleiding.

MBO College West
Laan van Spartaan 2
Amsterdam 

© Nationale Onderwijsgids