Normal_associatie_praktijkexamens

AMERSFOORT – Met ingang van 1 september nam Kees de Jong het stokje over van Johan Plageman, die de laatste twee jaar aan het roer stond van Associatie, een onafhankelijk exameninstituut dat meer dan 50.000 examens per jaar afneemt.

De ambities van de Associatie zijn bij De Jong in uitstekende handen. De Associatie wil als ’Leverancier van vertrouwen’ haar eigen merkdiploma’s een verdere kwaliteitsimpuls geven en focust tevens op een solide positionering als partner in examinering. “Kees komt uit het economisch opleidingsdomein, is docent geweest en is sinds augustus 2011 Programmadirecteur van het HAN Kenniscentrum Achterhoek. Een enorme aanwinst voor de Associatie,” aldus Natasja Kroon, algemeen directeur van de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens.

“Zijn bestuurlijke ervaring en zijn kennis van het onderwijsveld maken hem de juiste kandidaat. Het netwerk van Kees is groot, dat kunnen wij goed inzetten. Zeker omdat wij onze dienstverlening hebben uitgebreid richting opleiders en brancheorganisaties. De Associatie is inmiddels een volwaardige partner in examinering. Wij bieden toetstechnisch advies, trainingen en workshops en de mogelijkheid om de gehele examinering uit te besteden. Daarnaast blijven we natuurlijk de Associatie van de ijzersterke merkdiploma’s. Kees zal onze diploma’s op een hoger niveau tillen en onze dienstverlening verder uitbreiden.”

“De arbeidsmarkt vraagt om goed gekwalificeerd personeel en scholing is daarbij onontbeerlijk. Maar wat is scholing waard als de leeropbrengsten niet transparant en niet waardevast zijn? De Associatie is van mening dat de waarde van een diploma in hoge mate wordt bepaald door de kwaliteit van de examinering. Als expert op het gebied van examinering is het onze ambitie om de leerinspanningen van schoolgaand, studerend en werkend Nederland te voorzien van de kenmerken Waardevol & Waardevast”, aldus De Jong zelf.

In 1979 begon Kees de Jong als docent in het onderwijs. Daarna werkte hij een aantal jaren in het bedrijfsleven, om vervolgens les te geven op een HEAO in bedrijfseconomische vakken. De Jong: “Sinds maart 1987 ben ik lid van HWS, Vereniging van Leraren in de Handelswetenschappen. In 2004 ben ik toegetreden tot het bestuur van HWS. De Associatie ken ik al vanuit mijn tijd bij Preahep en Wim van der Kraats uit Veenendaal.”

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen