Alle Amersfoortse basisscholen organiseren binnenkort open dag

Als je kind bijna vier jaar wordt, is het tijd om een basisschool uit te kiezen. Dat blijkt vaak een lastige afweging, vanwege het grote aanbod. Kies je voor de school aan het einde van de straat of kies je toch voor de school een paar straten verderop? Zoek je meer naar een school met een specifiek onderwijsconcept of ben je meer op zoek naar iets dat past bij je identiteit en die van je kind? En hoe weet je welke school bij je kind past? Dit meldt De Stad Amersfoort.

Om daarachter te komen organiseren vrijwel alle basisscholen uit Amersfoort een open dag. De gelegenheid om al deze vragen te stellen is op vrijdag 8 maart. Er is dan van 9.00 tot 12.00 uur open dag op de basisscholen. Tijdens deze ochtend krijg je op alle deelnemende basisscholen de mogelijkheid om binnen te stappen en je te laten informeren over basisonderwijs.

Nadruk leggen op verschillende aspecten

Adjunct-directeur Dennis van Norden van kindcentrum Talentum (SKOSS/KPOA+) in Schothorst zegt dat ouders hun eigen kijk kunnen krijgen op het onderwijs. Er zijn in onze wijk verschillende scholen die allemaal de nadruk leggen op een ander aspect binnen het onderwijs. En juist daarom is het zo goed om nu al eens te kunnen oriënteren over de keuze die je gaat maken. Als scholen laten we zien waarvoor we staan in Schothorst. En dan in het bijzonder de schoolgebouwen en de invulling daarvan, aldus van Norden.

Ouders kunnen sfeer proeven

Lieke Bovée-Verheijen, adjunct-directeur van Kon-Tiki (PCBO) in Vathorst noemt het een warm welkom aan alle nieuwe ouders. De deuren van alle basisscholen in Vathorst staan open, zodat de ouders echt de sfeer kunnen proeven. Zo kunnen de ouders een goed gevoel krijgen bij het grote aanbod aan basisscholen in de buurt. Lieke Bovée-Verheijen geeft aan graag breed betrokken te zijn bij de gemeente Amersfoort en de nieuwe ouders.

Werken met portfolio's

Jeroen van den Bos van OBS de Gondelier noemt het een uitgelezen kans voor de ouders om kennis te maken met het basisonderwijs. De ouders krijgen een inkijkje in onze school waar we werken vanuit een bepaalde structuur, vertelt van den Bos. Op de Gondelier wordt gewerkt met portfolio’s. Dit zorgt er volgens van den Bos voor dat de kinderen nog meer de baas worden van hun eigen leerproces. Ook vindt hij het belangrijk dat ouders de mogelijkheid krijgen om op zoveel mogelijk basisscholen te kijken. Op die manier kunnen zij goed bepalen welke school het best bij hun kind past.

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema