Normal_maritiem_college_velsen

IJMUIDEN - Afgelopen woensdag nam directeur Ruud Porck van het Maritiem en Technisch College Velsen na acht jaar trouwe dienst afscheid. Porck gaat werken voor de gemeente Amsterdam, waar hij zijn expertise zal inzetten om het beroepsonderwijs beter op de kaart te zetten. Daarover bericht de website van Seaport Plaza.

Porck heeft zich altijd ingezet voor een betere status van het vakonderwijs. Hij vindt dat ouders zich niet hoeven te 'schamen' als hun kinderen niet op het havo of hoger zitten. "Je doet je kind er groot onrecht mee", aldus Porck in een eerder interview met de NOS.

Maar liefst twee wethouders spraken vol lof over Porck tijdens zijn afscheid woensdag en benadrukten zijn belang voor het technisch onderwijs in de regio. Daarnaast was het opvallend hoeveel vertegenwoordigers van het bedrijfsleven de directeur uitgeleide kwamen doen.

Porck sprak zelf de hoop uit dat het handarbeidlokaal weer terugkomt in de basisschool en de leerlingen niet alleen middels de Cito-toets op intellectuele vaardigheden worden getoetst, maar ook op hun ‘manuele intelligentie’.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink