Normal_kid-go-outside-in-fall-2021-10-24-14-33-06-utc

Meer dan 4.800 kinderopvanglocaties zorgen er vanaf deze week binnen de campagne  ‘Hartje Winter’ voor dat kinderen volop buitenspelen. Want ook in de winter zou buitenspelen normaal moeten zijn. Uit onderzoek blijkt ook dat kinderen eigenlijk vaker willen buitenspelen, als ze hun vrienden er ook zouden vinden en er voldoende activiteiten zouden zijn. Kinderopvanglocaties spelen hierop in door genoeg winterse activiteiten aan te bieden. Dit meldt Humankind. 

Kinderen spelen steeds minder vaak buiten, terwijl het goed is voor de gezondheid en ontwikkeling. Onderzoek van Kantar Public in opdracht van Jantje Beton laat zien dat één op de zes kinderen nooit buiten speelt en dat kinderen die weleens buitenspelen dat met name in de winter niet doen.

Hartje Winter

Kinderopvangorganisatie Humankind en IVN Natuureducatie hebben samen de campagne ‘Hartje Winter’ ontwikkeld. Een buitenspeelprogramma dat volop winterse activiteiten biedt. Vorig jaar werd de campagne voor het eerst gelanceerd en ook dit jaar wordt deze gratis aangeboden aan alle kinderopvanglocaties en buitenschoolse opvang (bso) in Nederland. Hartje Winter loopt nog tot en met vrijdag 27 januari 2023.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky