Normal_boek__lezen__voorlezen

Op 10 april vindt een inspirerend en informatief congres plaats over de laatste trends en ontwikkelingen in het denken over lezen en leesbevordering: Lezen Centraal 2019. Het thema is: Te mooi om waar te zijn, over het (laten) ervaren van de schoonheid en de kracht van boeken. Dit meldt Stichting Lezen. 

Op Lezen Centraal 2019 keert Stichting Lezen terug naar de basis: naar proza en poëzie als kunstwerk. In de ijver om de functionele waarde van lezen en leesbevordering voor het voetlicht te brengen, verliezen we soms uit het oog waar het ook om gaat: om de schoonheid en de kracht van boeken, gedichten en verhalen, aldus Stichting Lezen.
 
’s Morgens komen drie keynote sprekers aan het woord over kunst, goede kinderboeken en ‘overdaad die niet schaadt’. ’s Middags kunnen deelnemers naar twee verschillende deelsessierondes.
 
Het congres is bedoeld voor medewerkers in de kinderopvang, leraren (po t/m hbo), beleidsmakers, bibliotheekprofessionals, onderzoekers en andere geïnteresseerden in leesbevordering. Het vindt plaats op woensdag 10 april van 9.30 tot 18.00 uur in TivoliVredenburg, Utrecht. De kosten bedragen 190 euro, studenten betalen 40 euro. Aanmelden kan via deze link.
 
Door: Nationale Onderwijsgids