Oktobermaand Kindermaand wil kinderen enthousiast maken voor kunst en cultuur

Aanstaande zondag start Oktober Kindermaand. Het kinderevenement biedt alle weekenden van oktober gratis culturele activiteiten voor kinderen tussen 4 en 13 jaar oud. De activiteiten worden georganiseerd in theaters, musea, molens, dansstudio’s, bibliotheken en in de buitenlucht door de hele provincie Drenthe. Het programma bestaat uit voorstellingen, workshops, speurtochten en bijvoorbeeld rondleidingen. Op www.kindermaand.nl zijn alle activiteiten te vinden. Een programmaboekje is verkrijgbaar bij TIP’s, gemeentehuizen en deelnemende organisaties. Dat meldt Stichting Kunst & Cultuur.

Voor ieder kind is er wel een interessante activiteit te vinden tijdens Oktober Kindermaand. Zo kunnen kinderen in verschillende bibliotheken een kookworkshop volgen met aandacht voor allerlei hapjes uit verschillende delen van de wereld. Denk aan Libanese hummus, Turks brood en Griekse tzatziki. 

Activiteiten 

Oude kaarsen kun je prima omtoveren tot nieuwe exemplaren, weet Kaarsenrecycling Het Tweede Lichtje in Ruinerwold. Alle weekenden van oktober bieden ze een workshop, waarna kinderen met hun eigen kaars naar huis gaan. In Assen bezoeken kinderen zonder verlichting het donkere bos voor verschillende activiteiten. Het Duurzaamheidscentrum laat kinderen kennis maken met de Nacht van de nacht. En bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen kunnen kinderen van de modderglijbaan en klauteren in klimbomen.

Vincent van Gogh 

De tentoonstelling Op reis met Vincent in het Drents Museum is een mooie gelegenheid voor kinderen om kennis te maken met het werk van de wereldberoemde schilder. Ook op andere locaties is Van Gogh het middelpunt tijdens workshops en verhalen. Maar er is nog veel meer. Van schilderen tot een toverstaf maken en van ouder-kind circus tot een herfstspeurtocht. En in de provincie Groningen worden door Erfgoedpartners allerlei activiteiten georganiseerd in het kader van Oktober Kindermaand.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Biblionet Drenthe