Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

Kinderdagverblijf Jolie uit Utrecht is op de vingers getikt door de GGD om een striptease-act die werk opgevoerd voor een jarige medewerkster. Er waren geen kinderen getuige van de striptease, uitgevoerd door een mannelijke collega, maar dat had wel kunnen gebeuren, oordeelt de GGD na onderzoek. De GGD noemt het voorval "grensoverschrijdend". De manager van het kinderdagverblijf en ouders vinden dat de GGD zich druk maakt om niks. Dit meldt het AD.

Volgens de manager van het kinderdagverblijf, Piet Bais, ging het om een spontane actie. De mannelijke collega heeft heel kort met ontbloot bovenlijf om de jarige medewerkster heen gedanst. Ook werd er aluminiumfolie over de vrouw heen gelegd waarop slagroom was gespoten. Dat de man slagroom van het bovenlichaam van zijn collega zou hebben gelikt, zoals in het GGD-rapport staat, is niet waar. Hij noemt het onderzoek van de GGD 'broddelwerk' en 'vuilspuiterij" en is boos dat een (anonieme) medewerker het voorval bij de dienst heeft gemeld.

Ook ouders reageren gelaten. Wel noemt één van vaders het opmerkelijk dat Bais zich meer druk maakt om de anonieme melding dan om het voorval zelf. Vorig jaar bracht de GGD enkele malen het kinderdagverblijf en oordeelde toen dat de stabiliteit van de opvang op sommige groepen niet gewaarborgd was.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids