Logo_logo_rookvrij_generatie

De genomineerden voor de Rookvrije Generatie Awards zijn bekend. Tot eind januari konden bijzondere initiatieven die zich inzetten voor het beschermen van kinderen tegen tabaksrook worden aangemeld. Per categorie kan er de hele maand februari op de genomineerden worden gestemd. Dat meldt Vakblad Vroeg.

Bij de beweging Op weg naar een Rookvrije Generatie lijken zich overigens steeds meer organisaties en mensen aan te sluiten. Het initiatief is een samenwerking van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Hun doel is vooral om jonge, opgroeiende kinderen te beschermen tegen rook en te voorkomen dat zij op latere leeftijd zelf gaan roken.

NOC*NSF heeft zich als 100ste partner aangesloten bij de beweging. De Rookvrije Generatie is bovendien opgenomen in het regeerakkoord. Momenteel zijn er in ons land al meer dan honderd kinderopvanglocaties, scholen, speeltuinen en sportverenigingen rookvrij.

De genomineerden en hun projecten zijn te vinden op de website van Rookvrije Generatie. Zij zijn ingedeeld in de categorieën gemeenten, personen, recreatie, scholen, sportverenigingen en zorg. Uit elke categorie komen drie finalisten naar voren. Die worden voor de helft gekozen aan de hand van de meeste stemmen en voor de andere helft door de jury. De awards worden vervolgens op 19 maart uitgereikt aan de winnaars in het Nijntje Museum in Utrecht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids