Normal_kinderopvang_spelen_ballenbak_ballen

De vijf kinderopvanglocaties van KinderVilla zijn onlangs overgenomen door opvangorganisatie Kindergarden. Ook de medewerkers van de betreffende locaties verhuizen mee naar de nieuwe werkgever. Dat meldt Kinderopvang Totaal.

De vestigingen die zijn overgenomen bevinden zich in Naarden, Bussum, Hilversum en Amsterdam. Door de overname heeft Kindergarden momenteel 46 vestigingen voor kinderopvang. De organisatie is sinds 2011 onderdeel van een van de grootste kinderopvangorganisaties ter wereld, Bright Horizons. De bedoeling was om de overgang zowel voor de kinderen, hun ouders als de medewerkers zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat van de verandering nauwelijks iets te merken was. 

Ook de twee voormalig eigenaren van KinderVilla wilden dat de overgang probleemloos zou worden, waarbij hun zorg het meest uitging naar de medewerkers. Kinderen en ouders kunnen dus nog steeds met een gerust hart terecht op de opvanglocaties, omdat ze er veel bekende gezichten zullen weerzien.

Nicole Krabbenborg, algemeen directeur van Kindergarden, zegt dat haar organisatie ernaar streeft om de beste te zijn. Het gaat volgens haar niet om het worden van de grootste. De overname van een locatie wordt beschouwd als een mogelijkheid om te ontwikkelen en om medewerkers te laten doorgroeien.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids