Normal_kov__opvang__bedjes__slapen__kinderen__kinderopvang__kinderbed__ledikant

De gemeente Amsterdam heeft nu ook officieel aangifte gedaan tegen kinderdagverblijf 24/7 Kids. Dit schrijft wethouder Simone Kukenheim (Jeugd, Onderwijs) in een brief aan de gemeenteraad. Vorig jaar deden ouders al aangifte tegen het kinderdagverblijf vanwege kindermishandeling, oplichting en leiding geven aan een criminele organisatie. Dit meldt Het Parool.

De gemeente Amsterdam had het kinderdagverblijf al in oktober 2015 gesloten. Na meerdere inspecties van de GGD bleek dat er diverse misstanden waren. Zo werden er zo'n vijftig kinderen opgevangen terwijl twaalf kinderen het maximaal toegestane aantal kinderen was voor de opvang. Om het overschot te verdoezelen werden de kinderen naar andere plekken weggesluisd. Ook waren stagiairs en niet-gediplomeerde medewerkers verantwoordelijk voor de kinderen. De eigenaresse hield een dubbele boekhouding bij en kinderen kregen soms te weinig te eten. 
 
De gemeente Amsterdam doet aangifte vanwege het misleiden van de Inspectie Kinderopvang en het bewust verschaffen van valse informatie door 24/7 Kids met het oog op financieel gewin. Kukenheim hoopt op de mogelijkheid tot strafrechtelijke vervolging, schrijft zij in de brief. De gemeente kan zelf geen aangifte doen wegens verwaarlozing en/of kindermishandeling, omdat Amsterdam volgens het OM niet de benadeelde partij is.
 
BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, heeft in mei 2016 samen met een groep ouders aangifte gedaan tegen 24/7 Kids. Met de aangifte wilde de vereniging bereiken dat bestuurders van een kinderopvang strafrechtelijk vervolgd gaan worden als zij zich bewust niet houden aan veiligheids- en kwaliteitsnormen. Een paar weken later deden tien ouders aangifte tegen de directeur van het kinderdagverblijf persoonlijk.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids