Normal_kov__opvang__kinderen__knutselen

Tien ouders hebben besloten aangifte te doen tegen de directeur van het Amsterdamse kinderdagverblijf 24/7. Zij klagen directeur Laura T. aan voor kindermishandeling, oplichting en leiding geven aan een criminele organisatie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens advocaat Richard Korver gaf T. heel duidelijke instructies aan haar personeel om te liegen tegen de ouders en de boventallige kinderen aan het zicht van de GGD-inspecteurs te onttrekken. Zij voerde een dubbele administratie, om zoveel mogelijk geld te verdienen.  
 
Korver wil voorkomen dat T. zomaar een nieuw kinderdagverblijf kan openen. In de huidige wetgeving is dit namelijk mogelijk. Hij pleit daarom voor een wetswijziging: "Voeg een aparte strafbepaling toe aan de Wet Kinderopvang, zodat iemand kan worden verhinderd een nieuw kinderdagverblijf te openen."
 
Ondanks alle misstanden die aan het licht zijn gekomen, zijn er toch nog ouders en personeelsleden die het voor de directeur blijven opnemen en de sluiting van het kinderdagverblijf een schandaal vinden.
 
© Nationale Onderwijsgids