Normal_kov__opvang__bedjes__slapen__kinderen__kinderopvang__kinderbed__ledikant

BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, doet deze week samen met een groep ouders aangifte tegen de Amsterdamse crèche 24/7 Kids. Met de aangifte wil de vereniging bereiken dat bestuurders van een kinderopvang strafrechtelijk vervolgd gaan worden als zij zich bewust niet houden aan veiligheids- en kwaliteitsnormen. Dit meldt NOS.

Misstanden rond de crèche 24/7 Kids waren al langer bekend. Na een rapport van de inspectie was de crèche gesloten. Volgens Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK, was er sprake van kindermishandeling. Er werden ruim vier keer zoveel kinderen opgevangen, terwijl opvang voor twaalf kinderen het maximum was. “Wanneer de inspectie kwam voor controle, werd er snel een groep kinderen via een bolderkar uit de crèche geloodst naar een buurthuis of een winkelcentrum."
 
Met de aangifte wil BOinK ervoor zorgen dat er in de toekomst strenger wordt opgetreden tegen bestuurders van een kinderopvang. Volgens Korver, advocaat van de ouders, is er nog nooit een bestuurder strafrechtelijk vervolgd voor misstanden binnen de kinderopvang. Met de zaak van crèche 27/7 Kids hopen BOinK en ouders dat dit een precedent schept voor toekomstige misstanden in de kinderopvang. Wanneer de bestuurder van 24/7 Kids niet vervolgd wordt, gaat BOinK met het ministerie in gesprek. 
 
© Nationale Onderwijsgids