Normal_leidster__kinderopvang__kov__opvang__kinderen

Bij fysieke, psychische of sociale problemen bij baby’s, peuters en kleuters is adequaat handelen van groot belang. Het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp op 21 februari 2018 biedt concrete handvatten voor diagnose en behandeling. Naast het plenaire programma zijn er die dag maar liefst zes deelsessies om uit te kiezen. Dat meldt Vakblad Vroeg.

Vroeg erbij zijn is dé manier om de gevolgen van problemen bij de ontwikkeling van een jong kind tijdig in te dammen. Voor de vierde keer op rij biedt het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp concrete handvatten om alert te reageren op de hulpvraag van ouders en kind. Drie sprekers belichten plenair vanuit verschillende invalshoeken de laatste stand van zaken. De middag bestaat uit maar liefst zes praktische deelstromen om uit te kiezen.

Gedurende de ochtend komt eerst Bram Orobio de Castro aan het woord over agressief gedrag bij jonge kinderen. Vervolgens spreekt Iris Servatius-Oosterling over vroegherkenning en behandeling van autisme. Tot slot komt Jolanda Schieving aan het woord over ontwikkelingsachterstanden en kinderneurologische aandoeningen.

In de middag zijn er zes deelsessies van de volgende sprekers:

  • Dr. Eveline Euser: Trauma bij zeer jonge kinderen
  • Betty Bakker-Camu: Hoe voorkom je slaapproblemen?
  • Miriam Hufen: Anders kijken naar kinderen
  • Dr. Annette Scheper: Taalontwikkelingsstoornissen op jonge leeftijd
  • Krista Okma: Ouderschap en opvoeden in zorgintensieve gezinnen
  • Martijn Hell: Hoe baal je verstandig?

Alle informatie over het congres, inclusief het aanmeldingsformulier, staat op de website van Euregionaal Congresburo: www.congresburo.com/aanbod/233/vroegsignalering-en-vroeghulp-2018.html.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids