Normal_vingerverfen_kinderen_spelen

Op 29 september van dit jaar wordt er voor de vijfde keer een Landelijke IKC-dag gehouden. De titel van dit jaar is 'Hét IKC bestaat niet'. Centraal staat het investeren in kindvoorzieningen vanuit de praktijk. Dit meldt de Branchevereniging Kinderopvang.

Kinderopvang, peuterspeelzalen en basisscholen groeien steeds meer naar elkaar toe. De totstandkoming en het succesvol maken van een IKC is echter niet eenvoudig. Op de IKC-dag staan daarom vragen centraal zoals: Integraal besturen, hoe doe je dat? Hoe laat je als IKC het onderwijssysteem aansluiten op de opvang-tijd zodat een doorgaande ontwikkellijn ontstaat? En hoe geef je als twee organisaties vorm aan een gezamenlijk bestuur? 
 
De bijeenkomst hoopt aan de hand van deze vragen inzicht en inspiratie te bieden. De dag is onder meer bedoeld voor bestuurders, leidinggevenden en stafmedewerkers uit de kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, welzijn, onderwijs en gemeenten. 
 
De dag vindt plaats van 10.00 uur tot circa 15.00 uur in Apeldoorn. Hierna is het mogelijk te netwerken onder het genot van een borrel. De kosten bedragen 130 euro per persoon. Meer informatie en het inschrijfformulier is te vinden via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids