Nieuwe peuterspeelschool in RijswijkBuiten geopend door wethouder

Maandag 25 maart werd de eerste peuterspeelschool geopend in de nieuwbouwwijk Parkrijk (RijswijkBuiten). Wethouder Larissa Bentvelzen knipte onder toeziend oog van een grote groep enthousiaste kinderen het lintje door om de peuterspeelschool officieel te openen. De verhuizing van diensten van de Trilgras Straat naar Parkrijk is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente Rijswijk en Kinderopvang Morgen en Librijn openbaar onderwijs, aldus Rijswijk TV. 

Bentvelzen was in haar nopjes over de opening van de nieuwe peuterspeelschool: “Ik ben erg blij met de komst van de nieuwe peuterspeelschool. In RijswijkBuiten is het aanbod nu compleet en dat is belangrijk. De peuterspeelschool is een basisvoorziening die kinderen al vroeg stimuleert in hun ontwikkeling. Dit helpt bij een goede start later op de basisschool en dat gunnen we ieder kind in Rijswijk.”

UP Kinderopvang 

Bij de beheerder van de peuterspeelzaal, UP Kinderopvang, staat ondersteuning bij de groei en ontwikkeling van peuters centraal. De kinderen worden begeleid door getrainde medewerkers. Deze medewerkers zorgen dat er een goede combinatie is van leren en plezier maken voor de kinderen. Het concept is ontworpen om de taalvaardigheid te verbeteren, emoties te begrijpen, motorische vaardigheden te ontwikkelen en de zintuigen en rekenvaardigheid te stimuleren.

De school verwelkomt alle kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud. De kinderen kunnen twee dagdelen in de week deelnemen aan lessen bij de school. Bij goedkeuring van het consultatiebureau kunnen dit zelfs vier dagdelen worden. De school is op maandag en donderdag open, of op dinsdag en vrijdag. De openingstijden zijn van 8.30 tot 12.30 uur.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema