Aan de rand van Vlaardingen komt kinderopvang met 240 plekken

Een grote groep gezinnen in en rond Vlaardingen kunnen opgelucht ademhalen: aan de rand van de gemeente komt er een nieuwe kinderopvanglocatie. Ook in Vlaardingen is er een groot tekort aan opvangplekken en zijn er wachtlijsten. Volgens UN1EK onderwijs en opvang komen daar sinds vorig jaar alarmerende telefoontjes over binnen. Steeds meer ouders zitten uit noodzaak thuis omdat hun kind niet naar de opvang kan. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Honderden kinderen in Vlaardingen en omgeving wachten op een plekje op dagopvang, peuteropvang of buitenschoolse opvang. UN1EK ging daarom op zoek naar een nieuwe locatie voor een kinderopvang. Aan de Broekpolderweg bleek een pand al jaren leeg te staan. Vanaf 1 september 2024 opent daar de locatie PolderPracht met plek voor 240 kinderen. Op 1 juli gaat de buitenschoolse opvang al van start.

Ruime openingstijden PolderPracht

Dit is de eerste grote zelfstandige opvanglocatie zónder basisschool in de regio. Er is plek voor zeven groepen in de dagopvang, vijf bso-groepen en er komt eerst één peuterspeelzaal. Later zal daar nog een tweede bij komen. Ook heeft de locatie 5000 vierkante meter buitenruimte waar de kinderen volop kunnen spelen. Het plan is om een kinderkapper, logopedist en fysiotherapeut aan te trekken. Uniek is ook dat ouders vanaf 6.00 uur ’s ochtends hun kind kunnen afleveren en pas ’s avonds om 21.00 uur weer hoeven ophalen. Dit is vooral fijn voor ouders met een baan in het Westland en ouders die in ploegendiensten werken.

Personeel kinderopvang

PolderPracht heeft 55 vacatures op te vullen ,waarvan de helft al is binnengehaald via bestaande locaties van UN1EK. De verwachting is dat het binnenhalen van het overig personeel geen probleem zal zijn. “We liggen vlak naast de snelweg en zijn dus interessant voor medewerkers uit de hele regio. Bedoeling is zeker niet andere opvanglocaties in Vlaardingen en Maasluis ‘leeg te trekken’”, benadrukt Misja van Herp van UN1EK. Het plan is ook om samen met het mbo personeel intern op te leiden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky