Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Sinds 1 juli 2017 zijn de VTOI en de NVTK gefuseerd naar één vereniging voor toezichthouders uit de kinderopvang en álle onderwijssectoren. De naam van de nieuwe vereniging is VTOI-NVTK. De VTOI-NVTK maakt zich hard voor de continuïteit en de kwaliteit van het onderwijs en kinderopvang vanuit een maatschappelijk perspectief. Dit meldt VTOI-NVTK.

De fusie past bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, die laten zien dat instellingen voor kinderopvang en scholen meer en meer de samenwerking met elkaar zoeken op zowel organisatorische als inhoudelijke gronden. Deze samenwerking kan doorgetrokken worden naar toezichthouders. Beide toezichthoudersverenigingen slaan daarom de handen ineen om het interne toezicht binnen organisaties van kinderopvang en onderwijs nog verder te versterken.
 
De VTOI-NVTK is met 3000 leden het grootste landelijk netwerk van toezichthouders in het onderwijs en de kinderopvang. De VTOI-NVTK bevordert vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid dat toezichthouders in het onderwijs en de kinderopvang hun werk betrokken en professioneel kunnen uitvoeren. De samenwerking zal dan ook een impuls geven aan het borgen van een goede governance cultuur voor beide sectoren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids