Normal_kinderopvang_spelen_ballenbak_ballen

Een 42-jarige vrouw uit Noord-Brabant moest afgelopen maandag voor de politierechter verschijnen, omdat zij verdacht werd van smaadschrift. Via een e-mail had zij ouders die klant zijn bij kinderopvang Klik in Hilvarenbeek verteld aangifte te hebben gedaan tegen een van de kleuterleidsters. Volgens de vrouw zou zij haar zoon seksueel hebben misbruikt. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Het rondsturen van de mail aan bijna tachtig ouders was voor de vrouw waarschijnlijk het laatste wat zij kon doen om te bewijzen dat haar zoon misbruikt zou zijn. Dat zou eind 2015 zijn gebeurd. Haar zoon was op dat moment 3 jaar oud. Nog voordat de vrouw haar e-mail verzond, was het Openbaar Ministerie echter al met de conclusie gekomen dat het niet nodig was om de kleuterleidster te vervolgen. Een klacht over dat besluit werd vervolgens ook nog eens ongegrond verklaard door een onafhankelijke commissie.

Nog steeds is de vrouw van mening dat er op seksueel gebied iets gebeurd is met haar zoon. Maar om te voorkomen dat zij doorgaat met het verspreiden van haar beschuldigingen heeft de rechter haar nu veroordeeld. De vrouw heeft een voorwaardelijke 40-urige taakstraf gekregen met een proeftijd van twee jaar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids