Logo_brancheorganisatie_kinderopvang

De Brancheorganisatie Kinderopvang organiseert op donderdag 30 maart een bijeenkomst over de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Vorige week stemde een grote meerderheid van de Tweede Kamer voor invoering van de wet. Als ook de Eerste Kamer akkoord gaat, zal de wet per 1 januari 2018 in werking treden. Op de bijeenkomst gaat de Brancheorganisatie in op de inhoud en totstandkoming van de nieuwe maatregelen. Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

Samen met de Wet Harmonisatie Kinderopvang en Peuterspeelzaakwerk moet de Wet IKK zorgen voor een verbeterde kwaliteit van de kinderopvang in Nederland. De eisen waaraan kinderopvangorganisaties en pedagogisch medewerkers moeten voldoen gaan omhoog. De Brancheorganisatie verwacht dan ook dat de uitvoering van de maatregel ingrijpende gevolgen gaat hebben voor ondernemingen in de kinderopvang, waaronder mogelijk een flinke stijging van de bedrijfskosten.

De Brancheorganisatie Kinderopvang staat achter de invoering van de nieuwe maatregelen, maar wil wel dat kinderopvangorganisaties weten waar ze aan toe zijn en organiseert daarom onder meer deze bijeenkomst. Meer informatie over het programma en de locatie volgt binnenkort. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.kinderopvang.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids