Logo_logo_voorleeshoek

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen (nog tot en met 4 februari) is een nieuw online platform gelanceerd: De Voorleeshoek. Dit platform voor kinderen van 0 - 10 jaar wil het voorlezen bevorderen zodat meer kinderen plezier krijgen in lezen en de kans op een taalachterstand wordt teruggedrongen. Dit meldt Vakblad Vroeg.

Voorlezen stimuleert niet alleen de taalontwikkeling maar leert kinderen ook goed te luisteren en zich te concentreren. Soms is 'gewoon' voorlezen echter niet genoeg. Uit recent onderzoek blijkt dat voorlezen bij sommige kinderen pas echt effect heeft wanneer de verhalen gecombineerd worden met bewegende beelden en geluid. De Voorleeshoek wil aan de behoeften van deze kinderen tegemoet komen met voorleesfilmpjes waarin verhalen worden ondersteund met filmachtige prenten en muziek.

Elke week verschijnen er nieuwe voorleesfilmpjes op het platform. Om de filmpjes te bekijken is een abonnement nodig: voor 6,- euro per maand krijgen gebruikers toegang tot het platform en alle filmpjes. De Voorleeshoek hoopt in een jaar tijd vijfhonderd abonnementen af te sluiten. Ook wil het platform gaan samenwerken met partijen als scholen, bibliotheken, ziekenhuizen, vliegtuigmaatschappijen, bioscopen en asielzoekerscentra. In het najaar van 2017 zal een app voor tablet en smartphone worden gelanceerd.

In het kader van de Nationale Voorleesdagen kunnen belangstellende nog tot en met 4 februari een jaarabonnement afsluiten voor de Voorleeshoek met 10 procent korting. Meer informatie op www.devoorleeshoek.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids