Normal_lunchbox__lunchpakket__lunch__eten__gezond__eten__kind__overblijven

De grootste kinderopvangorganisatie in de provincie Groningen SKSG neemt een aantal maatregelen om het voedingsbeleid aan te passen. Zo wil de organisatie het teveel aan suikers terugdringen door zoet beleg te weren. Op deze manier wil SKSG overgewicht bij kinderen voorkomen. Dit meldt RTV Noord.

Zoet, zout en vet zijn stoffen die de SKSG vanaf nu slechts met mate aan wil bieden. Bij de lunch op het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang kunnen kinderen appelstroop, halvajam, of honing op hun brood krijgen. Hagelslag, jam en chocoladepasta komen niet meer op tafel. Ook het zoete diksap wordt vervangen door water. Teveel zout en vet wordt tegengegaan door geen smeerkaas en smeerleverworst te serveren. In plaats daarvan krijgen kinderen 30+kaas of zuivelspread. Ook worden alternatieven aangeboden zoals fruit, komkommer en ei. 
 
De reacties van ouders op de plannen zijn wisselend. Niet iedereen kan de matregelen waarderen. Volgens pedagogisch medewerker Dionne O'Brien zijn ouders bang dat hun kind te weinig krijgt. Dit vindt ze onterecht. “Als ze eenmaal weten dat de variatie groter is dan voorheen, dan wordt de angst wel weggenomen. We bepalen niet wat de kinderen moeten eten, we geven ze meer keuze en leren ze dingen te proeven.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids