Normal_pm__opvang__kov__kinderen__leidster__kinderopvang

Het huidige kabinet gaat zich niet meer actief inzetten voor een basisvoorziening voor peuters of Integrale Kindcentra (IKC). Een zogenaamde taskforce moet onderzoeken hoe een volgend kabinet hiermee verder kan gaan. De PO-Raad zet vraagtekens bij dit onderzoek. Dit meldt de PO-Raad.

De taskforce moet voorstellen voor een betere samenwerking tussen onderwijs en opvang gaan onderzoeken en uitwerken. De PO-raad vindt dat de taskforce hierbij breed moet kijken naar wat nodig is. Ook de huidige wet- en regelgeving moet hierin meegenomen worden. De Po-Raad vindt de huidige opdracht van de taskforce te beperkt. Deze beperkt zich tot onderzoek binnen de huidige regels.
 
De PO-Raad hoopt dat de inzet van de taskforce daadwerkelijk leidt tot de gewenste basisvoorziening voor peuters en Integrale Kindcentra (IKC). Knelpunten in wet- en regelgeving belemmeren de samenwerking. Zo mogen werknemers in de kinderopvang niet in het onderwijs werken, iets dat onvermijdelijk is in een IKC. De ministers stellen dat volledige integratie niet nodig is voor samenwerking. Het is te duur en een derde entiteit naast onderwijs en opvang is volgens hen niet wenselijk. De PO-Raad, Kopgroep wethouders voor kindcentra en Kindcentra2020 zijn het hier niet mee eens.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids