Normal_kind_pushup_gym23534

Op steeds meer plaatsen in de kinderopvang wordt het beweegprogramma ''nijntje Beweegdiploma' aangeboden. Peuters en kleuters kunnen zo op een speelse manier hun motorische vaardigheden ontwikkelen.Dit meldt de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

Nijntje Beweegdiploma is door de gymnastiekunie KNGU ontwikkeld om een kinderen van 2 tot 6 jaar een geschikt beweegprogramma te kunnen bieden op de kinderopvang en de basisschool. Met het programma ontwikkelen kinderen op een speelse manier hun motorische vaardigheden. Als de kinderen de vaardigheden, zoals huppelen, gooien, vangen, springen, hinkelen en balanceren, beheersen krijgen ze een nijntje Beweegdiploma. 
 
Sportclubs die aangesloten zijn bij de KNGU mogen het beweegprogramma aanbieden. Docenten en kinderopvangmedewerkers kunnen hiervoor een cursus volgen bij de KNGU. Alleen beweegaanbieders met leiding die de speciale opleiding Beweegdiploma hebben gevolgd en het certificaat Beweegdiploma hebben ontvangen, worden door de KNGU erkent als aanbieder van het nijntje Beweegdiploma programma en ontvangen een keurmerk. 
 
De KNGU hoopt dat het Beweegdiploma straks net zo vanzelfsprekend is als het zwemdiploma voor kinderen. De unie heeft de ambitie om eind 2017 40.000 Beweegdiploma’s uitgereikt te hebben aan kinderen tussen de 2 en 6 jaar. 
 
© Nationale Onderwijsgids