Normal_kov__basisonderwijs__zandbak__spelen__buiten_spelen__kind

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer herziet de plannen voor één nieuwe regeling voor tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Na overleg met belanghebbende partijen blijkt dat een nieuwe regeling niet nodig is, als de gemeente de praktische uitvoering ervan verbetert. Dat meldt gemeente Deventer.

Er waren plannen voor één nieuwe regeling, omdat ouders en kindcentra aangaven dat het soms onduidelijk is welke regeling van toepassing is in een situatie, bijvoorbeeld als ouders een inburgeringscursus volgen en het kind een taalachterstand heeft. Het college wil het kindgerichte aanbod blijven verbeteren zodat alle kinderen, ook al hebben zij een achterstand of te maken met een crisissituatie, een stevige basis krijgen voor hun toekomst. Door één goede nieuwe regeling, zouden kinderen en ouders beter toegang krijgen tot noodzakelijke ondersteuning.

De gemeente vroeg betrokkenen (partners/kindcentra) mee te denken over de nieuwe gemeentelijke kindregeling per 2017. De uitkomst van de bijeenkomst is dat samenvoeging van de vier regelingen niet nodig is. Betrokkenen zijn van mening dat de regelingen inhoudelijk goed werken en er goede resultaten mee worden geboekt. De gemeente gaat nu aan de slag met het verbeteren van de praktische uitvoering door het invoeren van eenduidige en uniforme criteria en voorwaarden.

© Nationale Onderwijsgids