Normal_kleuren__tekenen__kind__knutselen

Kindcentra 2020 wil weten wat de behoeften en prioriteiten van ouders zijn rondom kindcentra. Daarom is de organisatie een online ouderpeiling gestart voor scholen, kinderopvang en anderen organisaties die werken met (ouders van) jonge kinderen. Dat meldt Kindcentra 2020.

De ouderpeiling wordt gezien als tool die scholen en kinderopvangorganisaties kunnen gebruiken als voorbereiding op de ontwikkeling van een lokaal kindcentrum of om de voortgang te peilen in de uitvoeringsfase. De vragenlijst bestaat uit een online enquête, ondersteund door een aantal filmpjes. De tool bouwt voort op de landelijke peiling onder ouders die Kindcentra 2020 begin 2015 heeft laten uitvoeren. Hieruit bleek dat ouders een prettige en veilige sfeer op het kindcentra erg belangrijk vinden. Daarnaast moet het kindcentra aansluiten bij talenten en interesses van kinderen en vinden ouders het belangrijk dat de verschillende disciplines van een kindcentrum in één tram samenwerken en aanvoelen als één organisatie.

Binnen een kindcentrum werken kinderopvang en onderwijs intensief samen. Sinds 30 september werken twaalf organisaties samen in de nieuwe Werkplaats Kindcentra om kennis over kindcentra te delen, vraagstukken op te lossen en inzichten te delen met het werkveld. Voor het realiseren van deze centra werken onderwijs, gemeenten en kinderopvang samen. De werkplaats is een samenwerkingsverband van onder meer het Kinderopvangfonds, MOgroep, Sardes en het Nederlands Jeugdinstituut. 

© Nationale Onderwijsgids