Normal_speeltuin_spelen_wippen_opvang

Peuterspeelzaalwerk Geldrop-Mierlo (PSW) heeft bezwaar aangetekend tegen het stopzetten van de gemeentelijke subsidie. Vorig jaar besloot de gemeente de subsidie stop te zetten, vanwege de veranderende landelijke wetgeving. De toekomst van de peuterleidsters is de voornaamste inzet van het conflict. Dat meldt Eindhovens Dagblad.

PSW wil dat de gemeente verantwoordelijkheid neemt voor de leidsters als de subsidie per 1 januari 2018 stopt. Het gaat om 39 mensen die samen veertien fte's invullen. Wethouder Miranda Verdouw (SP) is echter van mening dat PSW een zelfstandige organisatie is en dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor behoud van werkgelegenheid.

De harmonisatie van peuterspeelzalen en kinderopvang moet de verschillen tussen de opvangcentra wegnemen. Ook moet het zorgen voor een betere afstemming tussen kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en onderwijs. De harmonisatie van voorschoolse voorzieningen is gericht op drie pijlers: versterken van de pedagogische kwaliteit, één kwaliteitskader voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en één financieringsstructuur voor werkende ouders. De gemeente Geldrop-Mierlo heeft onder meer schoolbesturen, kinderopvangorganisaties en PSW gevraagd om met plannen te komen voor voorschoolse educatie in de gemeente. Komende maandag staan PSW en de gemeente tegenover elkaar bij de commissie bezwaarschriften.

© Nationale Onderwijsgids