Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

De tweede aanvraagperiode van de subsidieregeling Taal- en interactievaardigheden is gesloten. Het subsidieplafond van 3,4 miljoen euro is bereikt. Organisaties die nog een aanvraag in behandeling hadden zullen de komende dagen bericht krijgen of hun subsidie is af- of goedgekeurd. Dat meldt Agentschap SZW.

Het ministerie van SZW stelde subsidie beschikbaar voor pedagogisch medewerkers die de TINK-training volgen. In deze training leren de medewerkers hoe ze tijdens het werken met kinderen hun interactievaardigheden kunnen verbeteren en inzetten. Daarnaast wordt hun taalvaardigheid verbeterd. Dat is belangrijk omdat goede taal- en interactievaardigheden van pedagogisch medewerkers een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van het jonge kind.

De subsidieregeling taal- en interactievaardigheden is in 2016 ook toegankelijk voor peuterspeelzalen en locaties voor voor- en vroegschoolse educatie. Eerder was dit enkel voor kinderopvangorganisaties. Voor 2016 was 3,4 miljoen euro beschikbaar aan scholingsgeld.

In het eerste tijdvak in 2015 waren er 594 aanvragen ingediend en daarvan zijn er 480 verleend. Het beschikbare budget voor de eerste termijn was 3,3 miljoen euro. Dit budget werd volledig uitgeput. 

© Nationale Onderwijsgids