Normal_kinderopvang_peuter

Achttien gastouders in Zoetermeer hebben het certificaat behaald van het scholingstraject Piramide. Met het gebruik van Piramide worden baby's, dreumesen en peuters spelenderwijs gestimuleerd in hun ontwikkeling, zodat ze optimale kansen krijgen om te starten met het gewenste niveau in het basisonderwijs. Het doel van de scholing is om de kinderopvang bij gastouders te professionaliseren en voorschoolse educatie aan te bieden. In totaal zijn nu 55 gastouders in Zoetermeer gecertificeerd. Dat meldt gemeente Zoetermeer.

Zoetermeer is de eerste en tot nu toe enige gemeente in Nederland waar gastouders geschoold worden in Piramide. Isabelle Vugs, wethouder Onderwijs, heeft op 12 maart de certificaten uitgereikt aan de gastouders. Vugs: “Vorig jaar hebben al tweeëntwintig gastouders het certificaat behaald en dit jaar komen daar nog eens achttien gastouders bij. Ook op scholen, kinderdagverblijven en speeltaalhuizen wordt al volop gewerkt met Piramide. Met deze methode kunnen kinderen in een fijne en uitdagende omgeving spelen, ontdekken, zich ontwikkelen en groeien. Een hele mooie ontwikkeling, want op deze manier worden nog meer kinderen goed voorbereid op de basisschool.”

Piramide is een methode voor voorschoolse en vroegschoolse educatie (vve) die al door veel gastouders, speeltaalhuizen, kinderdagverblijven en basisscholen in Zoetermeer wordt gebruikt bij kinderen van 0 tot 7 jaar. Piramide biedt activiteiten op alle ontwikkelingsgebieden met ideeën, spelletjes, liedjes en suggesties voor de inrichting van speelruimtes. De activiteiten zijn gericht op thema's, het scholingstraject werd verzorgd door OnderwijsAdvies en gesubsidieerd door de gemeente.

© Nationale Onderwijsgids