Normal_stoepkrijt_kind_ko_53454

Op 25 februari werd in een loods in Vlieren een drugslaboratorium ontmanteld. In een ander pand op hetzelfde adres werd een illegale kinderopvang aangetroffen. De GGD heeft inmiddels onderzoek gedaan of de kinderen gezondheidsschade hebben opgelopen en concludeert dat er geen gezondheidsrisico's waren. Dat meldt Omroep Brabant.

"Op één adres kinderen en een drugslab, dat is bizar. Daarom hebben we meteen actie ondernomen", aldus burgemeester Hilko Mak. De GGD meldt na uitgebreid onderzoek dat de grondstoffen voor het drugslab op dertig meter van de kinderopvang stonden opgeslagen in een andere afgesloten ruimte. De GGD concludeert daarom dat de kinderen niet direct in contact zijn gekomen met de aanwezige grondstoffen.
Het drugslab zou nog niks geproduceerd hebben, waardoor er geen sprake kan zijn van blootstelling aan concentraties waarbij gezondheidsrisico's ontstaan of gezondheidseffecten op de lange termijn optreden. De ouders van de kinderen zijn hiervan op de hoogte gesteld.

De kinderopvanglocatie stond niet ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Het is niet duidelijk hoeveel kinderen er naar deze opvanglocatie gingen. Het Landelijk Parket, onderdeel van het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de misstanden. Een woordvoerder zegt dat er meerdere verdachten zijn. Ook de gemeente is nog bezig met onderzoek naar de opvanglocatie.

© Nationale Onderwijsgids