Normal_fusie_trhiade_en_pit_definitief

Op 1 januari 2016 fuseren de Vereniging voor christelijk onderwijs Trhiade en PIT kinderopvang & onderwijs. Dat hebben het bestuur van Trhiade en de raad van toezicht van PIT kinderopvang & onderwijs besloten, nadat eerder deze maand de Commissie Fusietoets Onderwijs groen licht gaf voor de fusie. Dat meldt PIT kinderopvang & onderwijs.

Met ingang van het nieuwe jaar maken De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom onderdeel uit van PIT kinderopvang & onderwijs. “We zijn dan op volle sterkte met 19 kindcentra in Alblasserdam, Heerjansdam, Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Van de Ambachtse scholen gaan we ook christelijke kindcentra maken: locaties waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, leren en zich ontwikkelen”, vertelt Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs. Met doorgaande ontwikkelingslijnen en boeiende dagprogramma’s met veel activiteiten begeleiden de medewerkers van PIT de kinderen - van baby’s tot en met kinderen van groep 8 - bij het opgroeien. “Wij zijn ervan overtuigd dat PIT kinderopvang & onderwijs nu de optimale omvang heeft om samen met de ouders de kinderen de juiste bagage voor een kansrijke toekomst te bieden.”

PIT kinderopvang & onderwijs biedt kinderen in iedere fase van hun leven en op hun eigen niveau de juiste bagage voor een kansrijke toekomst. Met ingang van 1 januari 2016 heeft PIT kinderopvang & onderwijs 18 kindcentra in Alblasserdam, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht en een kindcentrum voor speciaal basisonderwijs in Ridderkerk. Daar begeleiden 375 gedreven medewerkers de kinderen op stimulerende wijze bij het opgroeien. 

© Nationale Onderwijsgids