Normal_speeltuin_spelen_wippen_opvang

De GGD heeft in Amsterdam-West Kinderopvang 24/7 Kids gesloten, omdat de eigenaar het niet zo nauw nam met de regels. De Inspectie Kinderopvang zou spreken van een 'zeer zorgelijke situatie'. Kinderen werden bijvoorbeeld naar een andere locatie gebracht zonder dat de ouders dat wisten. Dat meldt Het Parool.

Op 16 oktober kwam de inspectie de problemen op het spoort na een melding van een illegale kinderopvang. Het bleek te gaan op Kinderopvang 24/7 die al eerder tegen de lamp liep. Zo vroeg de eigenaar een vergunning aan voor een locatie, maar werd deze geweigerd omdat het pand niet voldeed aan de eisen. In dat pand bleken de hygiëne en veiligheid niet op orde te zijn. Nu bleek dat de eigenaar van de kinderopvang ondanks de weigering toch de kinderen in ongeschikte pand bracht.

Tijdens het onderzoek werd de inspectie tegengewerkt en kreeg te maken met valse verklaringen. Ook bleek de opvang veel meer kinderen op te vangen dan was toegestaan. De GGD heeft hierop de kinderopvang meteen gesloten. De eigenaar kan een boete krijgen of een exploitatieverbod. 

© Nationale Onderwijsgids