Normal_diy-727481_640

Een kinderdagverblijf in Enschede is als enige kinderdagverblijf in Nederland gevestigd op de universiteitscampus van de Universiteit Twente. Doordat de opvang op de campus gevestigd is, verbindt het kinderdagverblijf de laatste wetenschappelijke inzichten met peuterplezier. Dat meldt Kennislink.

De technologische innovaties die ontwikkeld worden op de campus van de Universiteit Twente komen regelmatig de kant op van kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Smallsteps de Vlinder. Zo heeft de kinderopvang bijvoorbeeld een interactief eetbord dat er voor zorgt dat kinderen beter gaan eten. Dit bord is ontwikkeld door een groepje studenten van de vakgroep Industrieel Ontwerpen.

Op het kinderdagverblijf is ook een sociale, interactie robot genaamd Zino aanwezig. Het doel van de robot is dat de kinderen zaken moeten uitleggen. Bijvoorbeeld hoe dingen werken. Op die manier analyseert Zino hoe de kinderen leren. Vervolgens leren de kinderen weer van zijn vragen en feedback.

Ook de medewerkers moeten er soms zelf aan geloven. “Laatst nog brachten studenten van de vakgroep Biomechanical Engineering het ergonomisch handelen van onze pedagogisch medewerkers in kaart om daar eventueel zaken voor te ontwerpen op de computer. Daar steken wij dan ook weer het een en ander van op”, aldus locatie-manager Hanneke Dammer.

© Nationale Onderwijsgids