Normal_geld__fraude__briefjes__munten__euro

Kinderopvangorganisaties kunnen bij het aantrekken van bankfinanciering weer borgstelling krijgen. Na vijf jaar heeft het Waarborgfonds Kinderopvang besloten de verstrekking te hervatten. Door de borgstelling kan de kinderopvangsector weer gemakkelijker aan geld komen voor nieuwe investeringen. Dat meldt het Financieele Dagblad.

In 2011 was een limiet bereikt waardoor het Waarborgfonds gedwongen werd een aanvraagstop in te voeren. Na een periode van forse groei kreeg de sector te maken met overheidsbezuinigingen en een langdurige recessie waardoor ouders minder gebruik maakten van de opvang. Na vijf jaar krijgt het fonds weer wat financiële rek en kan weer starten met de borgstelling. Wel is de ruimte beperkt voor het afgeven van nieuwe financiële garanties, namelijk 3 miljoen euro. Met dit budget kunnen bedrijven in de branche gezamenlijke investeringen financieren tot ongeveer 6 miljoen euro.

Het Waarborgfonds heeft een maximale hoogte ingesteld voor de aanvragen. Ondernemers kunnen nu maximaal 250.000 euro aanvragen. Ook de looptijd is verminderd naar ten hoogste tien jaar. “Als het geld sneller terugkomt, kunnen we ook weer sneller andere aanvragen honoreren”, zegt Martin van Osch, hoofd borgstellingen en financiën van het Waarborgfonds. Aanvragen voor nieuwe borgstellingen hebben nu met name betrekking op de inrichting van integrale kindcentra. Hiervoor is nieuwbouw nodig of moeten panden verbouwd worden. 

© Nationale Onderwijsgids