Normal_3d_bril

Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) en het 3D-theater Infoversum gaan samenwerken. Kinderen van de opvangorganisatie krijgen speciale toegang tot het theater waar zij leerzame films te zien krijgen. Het Infoversum vergroot daarmee in een klap het publiek naar de zeventig kinderopvangcentra die zijn aangesloten bij SKSG. Dit meldt Nu.nl.

Groepen kinderen van de diverse Groningse kinderdagverblijven mogen tegen aparte groepstarieven naar het theater. Ook zal in het Infoversum jaarlijks het SKSG-event plaatsvinden. Daarnaast mag de kinderopvang voordeelpasjes verstrekken aan de ouders van wie de kinderen naar SKSG gaan. Anderzijds kan het Infoversum een beroep doen op de pedagogische ondersteuning van de kinderopvangorganisatie bij het organiseren van activiteiten voor kinderen in de schoolvakanties.

Directeur Enno van der Werff van SKSG zocht samenwerking met het theater na het zien van de film 'Life of Trees'. De indruk die de film op hem maakte, zag hij ook terug bij kinderen. “Bij SKSG leggen we binnen onze pedagogische visie de nadruk op spelenderwijs ontdekken”, vertelt Van der Werff. “Door toegang te creëren tot een rijke speel- en leeromgeving stimuleren wij die ontwikkeling. SKSG kijkt daarbij sectoroverstijgend wat kinderen nodig hebben en daar past deze samenwerking met het Infoversum uitstekend bij. Hier komen plezier, kunst en wetenschap samen”.

© Nationale Onderwijsgids