Normal_kinderopvang_2

Kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus kunnen nog tot 27 februari subsidie aanvragen voor de taal- en interactietrainingen via Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK). Het is nog niet duidelijk of er later in het jaar nog een tweede tranche start. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Kinderopvangmedewerkers scoren gemiddeld op het gebied van interactievaardigheden en taalniveau niet zo hoog. Daarom is er een subsidie in het leven geroepen die kinderopvangorganisaties kunnen aanvragen om hun pedagogisch medewerkers bij te laten scholen in deze vaardigheden. Ook kunnen leidinggevenden of beleidsmedewerkers van het gastouderbureau een train-de-trainer-module volgen. Deze persoon kan de kennis dan weer overbrengen op collega's.

Er zijn twee trainingen geselecteerd die in aanmerking komen voor de subsidie. Dit zijn 'TINK' en 'OOG voor Interactie' van Sardes en het Nederlands Jeugdinstituut. In totaal is er 15 miljoen euro beschikbaar. De bedragen zijn per training vastgesteld. Voor een training aan individuele pedagogisch medewerkers is 650 euro beschikbaar en voor de train-de-trainer-module 2000 euro. Het maximum bedrag per organisatie is 25.000 euro.

De aanvraag van de subsidie moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Er moet bijvoorbeeld uitgelegd worden hoe de opgedane kennis verankerd wordt binnen de organisatie. Ook moet het helder zijn hoe werknemers van de kinderopvangorganisatie of het gastouderbureau over de subsidieaanvraag geïnformeerd worden. Binnen dertien weken na indienen van de aanvraag is duidelijk of de subsidie toegekend wordt. Meer informatie over de subsidie is te vinden op de website van BKK. Het indienen van een aanvraag voor subsidie kan via Agentschap SZW.

© Nationale Onderwijsgids