Normal_voetbal_veld__compfight_

Kinderopvangorganisatie Koevents gaat kinderopvang aanbieden in het voetbalstadion van Heracles. Ouders kunnen hun kroost tijdens thuiswedstrijden van de Almelose voetbalclub dan naar de opvang brengen zodat ze niets van de wedstrijd hoeven te missen. De kinderen worden opgevangen in een skybox van het stadion. Dit meldt Tubantia.

“De kinderen kunnen hier vanuit de skybox de wedstrijd kijken, ze kunnen spelen en de jongste kinderen kunnen hier slapen”, legt Leonie Amsing van Koevents. Amsing heeft ervaring met het organiseren van kinderopvang tijdens speciale evenementen. Zo ging zij vorig jaar nog een samenwerking aan met een café in de binnenstad van Almelo waar ouders die willen winkelen hun kinderen kunnen brengen.

De opvang tijdens voetbalwedstrijden is niet geheel nieuw. Eerder verzorgde Amsing al kinderopvang voor kinderen van businessclubleden bij Heracles, maar nu is de opvang voor alle kinderen toegankelijk.

De wedstrijd Heracles-Excelsior op 18 januari wordt de eerste wedstrijd waarbij ouders met hun kinderen terecht kunnen bij de speciale opvang. Tot aan de zomerstop volgen nog vier wedstrijden waarop de opvang wordt aangeboden. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen dan terecht vanaf drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd tot een half uur na afloop. De kosten zijn 7,50 euro per kind.

© Nationale Onderwijsgids