Logo_logo

Bestuursleden van het BKK zijn in gesprek gegaan met de eerder opgestapte wetenschappers. De procedure voor de selectie van de taal- en interactietrainingen voor pedagogisch medewerkers wordt vanaf nu hervat zoals afgesproken. 'De wetenschappers willen best weer aan boord. Dat is goed nieuws. Maar ze willen vooral niet dat hun advies verwatert door alle andere meningen,' aldus bestuurslid van BKK Gjalt Jellesma. Dit meldt kinderopvang totaal. 

Drie hoogleraren keerden het BBK eerder de rug toe omdat zij het niet eens waren met het besluit dat één van de vijf geselecteerde trainingen om financiële redenen door het ministerie van Sociale Zaken werd afgewezen en vervangen door een training die niet wetenschappelijk bewezen was.
 
Het BBK-bestuur denkt dat de opgestapte hoogleraren Oostdam en Tavecchio achter de definitieve lijst met gesubsidieerde taal- en interactietrainingen zullen staan wanneer deze bekend wordt. De tweede selectieprocedure die de vijf overgebleven trainingen nog moeten doorstaan zal streng zijn. Jellesma: 'Evidence based of niet. Alle bureaus hebben nog pittig huiswerk te doen om aan de eisen te voldoen'.
 
Bestuurslid van BKK Lex Staal: 'Het is goed dat we met elkaar om tafel hebben gezeten zodat we verder kunnen. We vinden het allemaal onwenselijk dat BKK en de wetenschap uit elkaar groeien. Daar is het werkveld niet bij gebaat.' Later dit jaar wordt bekend welke trainingen in aanmerking komen voor subsidie en hoeveel. Door het conflict is er vertraging opgelopen.  Jellesma: 'De wetenschappers hebben laten weten dat ze achter vier van de vijf geselecteerde trainingen staan. Het werkveld heeft behoefte aan goede trainingen. Die gaan er komen.'
 
© Nationale Onderwijsgids