Normal_kinderopvang_peuter

Kinderopvangorganisatie Partou heeft een memo verspreidt onder alle werknemers om hen gerust te stellen. Na het faillissement van Estro, een andere grote kinderopvangorganisatie, komen er veel verontruste telefoontjes binnen. Partou is de tweede grote organisatie voor kinderdagverblijven in ons land en volgens de bestuursvoorzitter is de situatie van het bedrijf stabiel. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Partou heeft een lastige periode achter de rug. Het aantal aanmeldingen voor kinderopvang daalde met dertien procent en ook dit jaar verwacht het bedrijf een krimp van vijf tot tien procent. Nog vorig jaar moesten 25 locaties hun deuren sluiten. Toch kijkt bestuursvoorzitter Katinka Habermehl positief naar de toekomst.

Partou is volledig in handen van Navitas Capital, van de familie Zeeman. “Een stabiele aandeelhouder”, zo zegt Habermehl, “die bereid is mee te werken om andere bedrijven over te nemen.” De financiële situatie staat er volgens Habermehl dan ook beter voor dan bij Estro het geval was. Anders dan Estro is Partou niet gefinancierd met leningen. In 2013 heeft Navitas nog extra geld in de onderneming gepompt om het bedrijf door de moeilijke tijden te loodsen.

Habermehl verwacht dat 2014 een overgangsjaar wordt en dat de organisatie vanaf 2015 weer winst kan gaan maken. Wel waarschuwt ze voor het huidige beleid van de overheid. “De kinderopvang wordt nu in hoog tempo afgebroken. Hier gaan we op langere termijn last van hebben. Het gaat bij professionele opvang ook om de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind”, aldus de bestuursvoorzitter van Partou.

© Nationale Onderwijsgids