Normal_kids-eating-watermelon-in-the-park-2022-08-01-05-12-16-utc-min__1_

De Gezonde Innovatie Award is gegaan naar Madaga Kindervoeding en Kinderdagverblijf Partou met het initiatief ‘Met Madaga op Smaaksafari’. Kinderen op het kinderdagverblijf kunnen met de Smaaksafari-koffer een smaakavontuur aangaan en allerlei groenten zoals wortel, zoete aardappel, rode biet en broccoli proeven. Foodlog, Foodpersonality en supermarkt.team reikten de prijs voor de derde keer uit. Dit meldt Kinderopvang Totaal. 

Twee keer per jaar komt de Smaaksafari-koffer op alle kinderopvanglocaties van Partou. De koffer staat twee weken op een locatie, waarbij één soort groente centraal staat. Dankzij het initiatief worden 15.000 kinderen spelenderwijs bekendgemaakt met alle soorten groenten die er zijn. De kinderen helpen mee koken, krijgen boekjes voorgelezen en op de locaties worden allerlei activiteiten omtrent de groenten georganiseerd.

Gezond eten

Volgens de eigenaar van Madaga Kindervoeding helpt het initiatief het thema gezond eten echt leuk te maken. “Verliefd worden op eten doe je met al je zintuigen”, aldus Ingrid Cayet-Keller.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky