Logo_logo_voortvarend_scheepje

Kinderdagverblijf 't Voortvarend Scheepje in het Zeeuwse Ooltgensplaat is in moeilijkheden gekomen door een conflict met de Belastingdienst. De dienst beweert dat de kinderopvangorganisatie nog anderhalf miljoen euro schuldig is omdat er in 2007 en 2008 geen aangifte zou zijn gedaan. De eigenaar van het kinderdagverblijf ontdekt dit. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Het conflict met de Belastingdienst zorgt voor grote problemen voor de ouders en kinderen die gebruik maken van de kinderopvanglocatie. De kinderopvangtoeslagen van de ouders zijn bevroren. De inboedel van het verblijf is op een executieveiling verkocht. Het kinderdagverblijf kon ondanks dat open blijven door via de overkoepelende organisatie voor vervangend meubilair te zorgen.

De eigenaar van de locatie in Ooltgensplaat ontkent dat er geen aangifte is gedaan in 2007 en 2008. De ouders zijn ingelicht over de stand van zaken. Hun kinderen zijn nog steeds welkom op de kinderopvang maar de vraag is hoe lang dat nog kan. De directeur van 't Voortvarend Scheepje overweegt om de acht locaties in Zeeland te sluiten en alleen de vestiging in Rotterdam op te houden om toch de anderhalf miljoen schuld te kunnen aflossen.

© Nationale Onderwijsgids