Oud-directeur Albert Drent van kinderdagverblijf 't Horfnarretje mogelijk toch vervolgd

Het gerechtshof beslist vandaag of voormalig eigenaar Albert Drent van kinderdagverblijf 't Hofnarretje toch wordt vervolgd voor zijn rol in de Amsterdamse zedenzaak. De ouders hebben bij het OM en politie nieuw onderzoek afgedwongen omdat ze Drent ervan verdenken op de hoogte te zijn geweest van het misbruik door Robert M. Dit meldt Parool.

Het Openbaar Ministerie en politie hebben afgelopen anderhalf jaar opnieuw onderzoek gedaan naar de oud-eigenaar van de kinderopvang. Aanleiding daarvoor was beeldmateriaal dat door de advocaat van de ouders overhandigd was. Daarop zou Drent te zien zijn op een bijeenkomst voor pedofielen in een horecagelegenheid.

Robert M. werkte twee jaar lang bij 't Hofnarretje en misbruikte daar vele kinderen. Toen de zedenzaak in 2010 aan het licht kwam, moest eigenaar Drent terugtreden. Hij heeft altijd ontkent geweten te hebben van de praktijken van Robert M. De ouders van de slachtoffertjes geloven dit niet. Ook verwijten zij hem te weinig gedaan te hebben met signalen van het misbruik op het kinderdagverblijf.

© Nationale Onderwijsgids